Ramazan Pidesi Tarifi

Malzemeler

1kilo un
1 çorba kaşığı tuz
25 gr yaş maya ( 1 paket 42 gr yazmakta)
750 ml su

Üstüne sürmek için Şifa

1 fincan soğuk su
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı sıcak su


Yapılışı

Pide Tarifi: Un, tezgaha dökülür ortası açılır ve su eklenir. İçten dışa doğru karıştılır ve hamur yoğurulur. Sonra tuz eklenip 2-3 dakika daha yoğurulmaya devam edilir. Son olarak maya güzelce yedirilir 3-4 dakika yoğurulmaya devam edilir.

Hamur ele yapışmayacak hale gelice bir kaba alınıp, üzerine ıslak tülbent veya streç film kapatılarak 30 dakika dinlenmeye bırakılır.

Dinlendikten sonra hamur 3 bezeye bölünür tezgaha kepek serpilir (istediğiniz kadar) 3 beze yuvarlanıp kepeğin üstüne dinelenecek mesafe bırakılarak konulur. 30 dakika daha dinlendirilir.

30 dakika sonra pideler tırnaklanma için hazır durumdadır. Pide bezesi tepsiye alınır, üzerine şifa sürülerek tırnaklanır.

Şifa Tarifi: Soğuk su ile un karıştırılır. Üzerine sıcak su ilave edilir soğumaya bırakılır.

İsteğe bağlı susam, çörek otu, yumurta eklenebilir. Tırnaklanan pide 5 dakika daha dinlendirilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakikada pişirilir.








Yorumlar