Malzemeler
Hamuru için:
1/4 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
1/2 tatlı kaşığı tuz
Kavurmalı iç harcı için:
200 gr kavurma
200 gr kaşar peyniri
Servisi için:
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yapılışı
İlk olarak kuru maya, ılık su ve toz şekeri karıştırarak beş dakika kadar beklemeye alın.
Hamur için unun ortasına çukur açarak yoğurt, sıvı yağ ve maya karışımını buraya ekleyin. Çukurun kenarlarına ise tuzu serpin. Sonrasında kenardan ortaya doğru hamuru yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayan kıvama gelene kadar devam edin. Sonrasında ise üzerini bir bez veya streç filmle kapatarak dinlenmeye alın.
Hamur yeterince dinlenip kabarmaya başlayınca tezgah üzerinde üç parçaya ayırın. Pide şeklinde açtıktan sonra ortalarına kavurma ve kaşarlı harcı ekleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine spatula yardımıyla yerleştirin. Önceden ısıtılmış olan fırında 220 derecede 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra arzunuza göre pide kenarlarına tereyağ sürebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder