Sufle - Unsuz (Soufflé No Flour)

Çikolatalı Sufle


Malzemeler (2 Kişilik):

- 80 gr  bitter kuvertür çikolata 
- 60 gr Tereyağı
- 2 Yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı şeker
- 2 Yumurta beyazı (Oda sıcaklığında olursa iyi olur)


Üzerine serpmek için:


- Pudra şekeri


Yapılışı:

1. Sufle kaplarını yağlayın.
2. Tereyağı ve çikolatayı benmari usulu eritin ve biraz ılınmasını bekleyin.
3. Yumurta sarılarını ve şekeri mikserle çırpın ve çikolataya ekleyin. 
4. Yumurta beyazlarını bir kabın içerisinde yüksek ayarda mikserle kar halini alana kadar çırpın.
5. Çikolatayı yumurta beyazına ekleyin ve kaşıkla karıştırın, çok çırpmayın, yavaşça karıştırın.
6. Karışımı kaplara dökün, üçte ikisini doldurmanız yeterlidir. 
7.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 7 dk (bazen 10 dakikada da pişebiliyor) pişirin. Dış kısmı pişecek ve iç kısmı hala akışkan olacak. 

Molten Chocalate Cake
http://www.closetcooking.com/2009/02/molten-chocolate-cake.html


Ingredients:

  • - 80 gr bittersweet chocolate
  • - 60 gr  unsalted butter
  • 2 egg yolks
  • - 2 spoons sugar
  • - 2 egg whites

Directions:

1. Lightly grease 2 ramekins with butter.
2. Melt the chocolate into the butter in a double boiler and let cool a bit.
3. Beat the egg yolks and sugar and mix into the chocolate.
4. Beat the egg whites in a bowl until they form soft peaks.
5. Fold the chocolate into the egg whites.
6. Pour the batter into the ramekins, no more than 2/3 full.
7. Bake in a preheated 400F/200C oven for 7-10 minutes. The outside will be set and possibly crack and the inside will still be liquid.
8. Let cool for a few minutes and then run a knife around the edges and tip onto a plate. (Optional; Feel free to eat it right out of the ramekin with a spoon.)





Yorumlar