Tarife http://www.nesrinskueche.com/2014/07/schoko-kirschkuchen-im-pappbecher.html adresinde rastlayınca ilgimi çekti çünkü Nesrin Kismar'ın tarifleri oldukça güzel. Elimde kalan bardakları da görünce neden değerlendirmeyeyim dedim.
Malzemeler şu şekilde (Deneme amaçlı yaptığımdan ortalama 5 bardak kek çıktı):
1 yumurta (Gerçek tarifte 3 yumurta var, 1 1/2 yumurta ile uğraşmadım direk 1 yumurta kullandım)
100 ml süt
100 ml zeytinyağı
1/2 paket şekerli vanilin
1/2 hamur kabartma tozu
100 gr toz şeker
175 gr elenmiş un
1 avuca yakın çekirdeği ayıklanıp küçük küçük kesilmiş vişne
35 gr bitter çikolata (yanlışlıkla gerçek ölçü olan 70 gr kuvertür çikolata kestim)
Yapılışı:
Un, kabartma tozu, toz şeker ve vanilin birbirine karıştırılır (Klasik toz şeker ve yumurtayı çırpma metodunu kullanmadım çünkü kekin süngerimsi bir yapıda olmasını istemedim). Ayrı bir yerde yumurta, süt ve zeytinyağı karıştırılır. Kuru ve sıvı karışımlar birbirine karıştırılır (Uzun süre karıştırmaya gerek yoktur). Parçalan kuvertür çikolata ve küçük parçalar halinde kesilen vişne kek karışımına eklenir.
Daha sonra bardakların 3/4 karışım ile doldurulur. 180 derece fırında pişirilir. Benim keklerim 20 dakikada pişti.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder