Brüksel'de bu güzel kokulu yiyeceği görünce deneme isteğim olmuştu. Pişirme kaplarını görünce dayanamayıp aldım. Ve malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2 çorba kağışı tereyağı (eritilecek)
- 1 çay bardağı süt (arttırılabilir)
- 3/4 su bardağı un (arttırılabilir)
- Reçel, meyve, çikolata sosu
Yapılışı:
Yumurta toz şeker ile birlikte çırpılır. Diğer tüm malzemeler eklenip karıştılmaya devam edilir. Karışım keke göre daha sıvı halde olmalıdır. Pişirme kalıplarının yarısı kadar doldurulan malzeme 200 derecede 10 - 15 dakika pişirilir. İsteğe göre meyve, reçel vs. ile süslenir.
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2 çorba kağışı tereyağı (eritilecek)
- 1 çay bardağı süt (arttırılabilir)
- 3/4 su bardağı un (arttırılabilir)
- Reçel, meyve, çikolata sosu
Yapılışı:
Yumurta toz şeker ile birlikte çırpılır. Diğer tüm malzemeler eklenip karıştılmaya devam edilir. Karışım keke göre daha sıvı halde olmalıdır. Pişirme kalıplarının yarısı kadar doldurulan malzeme 200 derecede 10 - 15 dakika pişirilir. İsteğe göre meyve, reçel vs. ile süslenir.
Yorumlar
Yorum Gönder