Quark Yapımı

Yurt dışında Quark adı ile oldukça pahalıya satılan kremsi yumuşak bu peyniri evde yapabilirsiniz. Bu peyniri kahvaltılarda yiyebileceğiniz gibi cheesecake yapımında da kullanabilirsiniz. Kremalı yemek tariflerinde krema yerine bu peyniri kullanabilirsiniz. 400 gram kefir peyniri elde etmek için biz yaklaşık olarak iki litre kadar kefir kullanacağız. Quark hazırlamak için ihtiyaç listemiz şöyle:
  • 2 litre kefir
  • Fırına dayanıklı bir kap tercihen borcam
  • Derin bir süzgeç
  • İnce mutfak havlusu (peyniri süzmek ve sonrasında sıkmak için)
  • Bir tencere (suyu boşaltmak için)
2 litre kefiri fırına dayanıklı borcam kaba boşaltıp önceden 100°’ye ayarladığınız fırına yerleştiriyoruz. Bir saat sonra çıkardığınızda peynir kesiği kısmın suyundan ayrılacaktır.

Derin bir tencerenin üzerine koyduğumuz süzgeci mutfak havlusuyla örtün ve borcam kapta peynir olmak üzere bekleyen sıvının hepsini buraya boşaltıyoruz. Suyunu süzmesi için yaklaşık bir saat kadar dinlendiriyoruz. (Bekleme süresini 2 ya da 3 saat yapabilirseniz su daha iyi süzülür ve daha iyi sonuç alırsınız) Son olarak suyunu vermiş Quark’ı peynirini lavabonun üzerinde iyice sıkıyoruz.

Quark peynirimizin yapım aşamasında hiç bir katkı maddesi kullanmadığımız için buzdolabında bekletmek şartıyla 5-6 gün içinde tüketebiliriz.






Yorumlar