Kolay Mantı


Malzemeler

3 su bardağı un
1 tane yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
su

İçi için;
250 g kıyma
1 tane büyük boy kuru soğan
tuz
pulbiber
karabiber

Üzeri için;
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
sıvı yağ
pulbiber



Hamur malzemelerini bir kaba alıp azar azar su ilave ediyoruz, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Biraz dinlendiriyoruz, bu arada iç malzemesi için soğanı rendeliyoruz. Bir kaba alıp içine kıymayı, tuzu ve pulbiberi ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Dinlenen hamuru iki bezeye bölüp oklava yardımıyla açıyoruz. Açtığımız yufkadan 2 parmak genişliğinde uzun şeritler kesiyoruz. İçine kıymayı yerleştirip rulo olacak şekilde sıkıca sarıp bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte kesiyoruz. Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz. Hazırlanan hamurları kaynayan suya atıp haşlıyoruz (Ben fırınladım). Piştiği zaman suyunu süzmeden içine 1 su bardağı su döküp kevgirle servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarımsak gezdiriyoruz. Biraz suyla açıp kızdırdığımız salçalı sıvı yağı döküyoruz (salçalı sosu çok sevdiğimden bolca salçalı sos döktüm), pulbiberle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar