Malzemeler
3
su bardağı un
1
tane yumurta
1,5
çay kaşığı tuz
su
İçi
için;
250
g kıyma
1
tane büyük boy kuru soğan
tuz
pulbiber
karabiber
Üzeri
için;
1
kase yoğurt
1
diş sarımsak
1
tatlı kaşığı salça
sıvı
yağ
pulbiber
Hamur
malzemelerini bir kaba alıp azar azar su ilave ediyoruz, ele
yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Biraz dinlendiriyoruz, bu arada
iç malzemesi için soğanı rendeliyoruz. Bir kaba alıp içine
kıymayı, tuzu ve pulbiberi ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Dinlenen
hamuru iki bezeye bölüp oklava yardımıyla açıyoruz. Açtığımız
yufkadan 2 parmak genişliğinde uzun şeritler kesiyoruz. İçine
kıymayı yerleştirip rulo olacak şekilde sıkıca sarıp bıçak
yardımıyla istediğiniz büyüklükte kesiyoruz. Tüm malzeme
bitene kadar işleme devam ediyoruz. Hazırlanan hamurları kaynayan
suya atıp haşlıyoruz (Ben fırınladım). Piştiği zaman suyunu
süzmeden içine 1 su bardağı su döküp kevgirle servis tabağına
alıp üzerine yoğurtlu sarımsak gezdiriyoruz. Biraz suyla açıp
kızdırdığımız salçalı sıvı yağı döküyoruz (salçalı
sosu çok sevdiğimden bolca salçalı sos döktüm), pulbiberle
süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder