Malzemeler:
4 tane yufka
5 tane patates
4 kibrit kutusu beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber
2 tane yumurta+ 1 yumurta
1 kase yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Biraz süt
Hazırlanışı:
Patatesler tuz ilave edilerek haşlanır ve püre haline getirilir.
Patateslere rendelenmiş beyaz peynir, süt ve karabiber eklenir.
Bir yufka yoğurt, sıvı yağ, yumurta karışımı ile ıslatılır. Üstüne papatesli karışımdan sürülür.
İkinci yufkanın üzerine hazırlanan patates yarısı yerleştirilir. Üçüncü ve dördüncü yufka patatesin üzerine yerleştirilerek ıslatılır ve kalan patates üzerine yerleştirilir. Rulo şeklinde sarılarak buzdolabında 4-5 saat bekletilir. Buzdolabından çıkarılan rulo 2 cm. kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir. Üzerine 1 yumurta kırılarak sürülür. 200° fırında 30-35 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder