Üzümlü Rulo

Malzemeler:

- 8 adet milföy hamuru
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 avuç kuru üzüm
- tarçın

Yapılışı: Milföy hamurları çözdürüldükten sonra, 1 adet hamurun üzerine 6-7 adet kuru üzüm serpiştirilir ve üzerine tarçın dökülür. Üzümlü ve tarçınlı hamurun üzerine tekrar hamur kapatılarak üzerine elle bastırılır ve aynı işlemler tekrarlanır. Bunun gibi dört adet hamur üstüste hazırlanır ve bir merdane yardımıyla hamur dikdörtgen şeklinde açılarak büyütülür. Açılan hamur rulo haline getirilir ve 1,5 cm. genişliğinde kesilerek, pişirme kağıdı serili fırın tepsisi üzerine dizilir. Diğer dörtlü hamura da aynı işlem uygulanır. 8 adet hamurdan yaklaşık 16-18 adet çörek elde edilir. Ayrı bir kapta tereyağı eritilerek, kaşıkla herbir çöreğin üzerine dökülür. Tereyağının ardından hepsinin üzerine toz şeker serpiştirilerek fırına verilir. Daha tatlımsı bir tat seviyorsanız, şeker oranını o ölçüde arttırabilirsiniz. 175 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.



Yorumlar