Malzemeler:
150 gr. tereyağ
1 su bardağı zeytinyağ
1 çorba kaşığı çörek otu ya da haşhaş
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerlerine)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber (yarısı tatlı yarısı acı olabilir)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1 su bardağı zeytinyağ
1 çorba kaşığı çörek otu ya da haşhaş
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerlerine)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber (yarısı tatlı yarısı acı olabilir)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılıp bir hamur elde edilir. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak şekil verilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilen kurabiyeler üzerleri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder